Det är vanligt att företag anlitar en firma för att utföra städning av kontoret. Det är inte konstigt, i och med att kontoret är kärnan i många företag och där verksamheten faktiskt sker. Ett rent och välstädat kontor kan göra stor skillnad, både för verksamheten i sig och för de som befinner sig i lokalerna. I många kontor rör sig flera typer av personer, från anställda och företagsägare till kunder och jobbsökare. De flesta av oss skulle nog skriva under på att man både får mer gjort och känner sig mer bekväm i en ren och fin lokal, jämfört med en i behov av städning.

Kontorsstädning faller under begreppet Facility Management, och det finns många företag verksamma i denna bransch. Det kommer givetvis med positiva effekter, men det gör det också svårt för kunder att veta vilket företag man ska välja att anlita. Här nedan har vi sammanställt tre tips att tänka på när man letar efter ett företag att utföra sin kontorsstädning åt en.

kontorsstädning sundbyberg

Välj miljömedveten städning

Idag är det en självklarhet för många företag att arbeta miljömedvetet och klimatsmart. Det kan man tänka på även i valet av kontorsstädningsföretag. Alla företag som erbjuder kontorsstädning är inte miljömedvetna, men vissa är det. Att välja ett klimatsmart alternativ är alltid önskvärt. Att städa innebär att man använder många typer av kemikalier och rengöringsmedel, att minska den miljpåverkan som kommer med detta är inte mer än sunt förnuft. För dig som letar efter ett kontorsstädningsföretag kan det vara bra att känna till ISO-certifieringen 14001. Den behandlar miljöledning och företag med denna certifiering arbetar i regel mer med att minska klimatpåverkan än de företag som inte har denna certifiering.

Erfarenhet är viktigt inom kontorsstädning

Alla företag som erbjuder kontorsstädning som tjänst utför inte detta arbete med samma kvalitet. Det kan vara svårt att på förhand veta vilket resultat man kan förvänta sig när det kommer till kontorsstädning, men det finns några saker man kan göra. Ett enkelt sätt att försäkra sig om hög kvalitet är att kika på hur länge företag har funnits. Vissa företag i Facility Management-branschen har funnits så länge som 20 år, vilket är relativt lång tid. Andra kännetecken av kvalitetsföretag är olika typer av garantier, verksamhetspolicys och goda omdömen.

Många tjänster inom Facility Management

Facility management avser hantering av de resurser och tjänster som krävs för att en facilitet ska fungera effektivt. Kontorsstädning bara en av många tjänster som faller under detta begrepp. Vissa företag i branschen erbjuder flera typer av tjänster, vilket ofta är en fördel. Det innebär att man kan förlita sig på ett företag, istället för att anlita en firma för varje tjänst. Du kanske bara är i behov av kontorsstädning idag, men om du får fler behov i framtiden är det en bra idé att ha det i åtanke redan nu.

Välj rätt företag för kontorsstädning i Sundbyberg

Att välja rätt företag att utföra kontorsstädning kan vara svårt. Vi rekommenderar att kontakta Kundia, ett företag som erbjuder en mängd typer av service och har nära 30 års erfarenhet av branschen. Besök deras hemsida idag och be om en offert på www.kundia.com