Idag så talar många om hur golvet påverkar intrycket av ett rum. Det är bra att golvet kommer i blickfånget och det är positivt att många inredare sett ett samband mellan hur man upplever en bostad och vilket typ av golv som ligger i rummen. Ett slitet golv påverkar negativt -. oavsett vilka möbler man har och vilken färgskala man valt. Ett fräscht golv ger en motsatt effekt där man kan höja hela intrycket och skapa en betydligt bättre effekt.

Felet många gör är att man direkt sätter sig och tittar i kataloger eller på internet efter nya golv. Det behöver man nämligen inte göra. Handlar det om ett trägolv så finns det också goda möjligheter att rädda detta genom en golvslipning och en efterföljande ytbehandling.

En golvslipning är avsevärt mycket billigare än ett nytt golv – även om du väljer en professionell firma i Stockholm – och det ger ofta en bättre effekt. Förr la man golv med annan teknik och använde sig av material av bästa kvalitet.

Det syns också då golvet slipas; man tar fram skönheten igen och man får ett golv som lagt sig, som hunnit växa och skaffa sig en egen personlighet. Lägger man ett nytt golv så kommer detta att behöva lång tid innan det når sin fulla potential. Därför är en golvslipning i Stockholm – eller var du nu än må bo – ofta den absolut bästa lösningen.

Välj en annorlunda ytbehandling

Det kan vara så att du är trött på ditt golv. Det kan man bli, i och med att det tar upp så mycket yta. Du kanske tycker att golvet känns livlöst, du kanske upplever det som grått och smutsigt och du kanske vill prova en helt annan färg. Även här kan du överväga en golvslipning snarare än att ta kostnaden för att lägga in ett nytt golv.

Dessa faktorer kan du nämligen påverka genom den efterföljande ytbehandlingen. Du väljer att anlita en firma i Stockholm för din golvslipning och därefter så låter du samma företag applicera en ny ytbehandling.

Vill du ha ett mer högglansigt golv – ja, då väljer du lack. Vill du ha värme och ett lugnare, mer behagligt golv i ditt vardagsrum – då är olja ett bra alternativ. Vill du ligga någonstans i mitten – få både värme, glans och bra skydd – så är hårdvaxolja en bra lösning. Dessutom kan du färga ditt golv genom att addera färg i ytbehandlingen. Detta kallas för pigmentering.

Ditt gamla golv har potential och en golvslipning samt en ny ytbehandling är allt som krävs för att det ska nå denna fullt ut.

Läs mer om golvslipning hos Parkettspecialisten.