De flesta väljer någon gång att tapetsera om hemma. Anledningen kanske är att man har tröttnat på färgen, texturen eller att den nuvarande tapeten har blivit skadad. Det finns mycket att lära sig om tapetsering och om det är första gången det ska tapetseras så kan det vara svårt att ha koll på allting. Här har vi samlat de tre viktigaste tipsen för dig som ska tapetsera om hemma.

1. Planera tapetseringen

Det är viktigt att planera och att vara väl förberedd innan man sätter igång med tapetseringen. Dels blir tapetseringen enklare, men du får också en uppfattning om vad projektet kommer att kosta och hur lång tid det kommer att ta. Räkna på hur stor yta som ska tapetseras och hur många tapetrullar som behöver köpas. Se också till att du har rätt verktyg hemma.

2. Ta bort gammal tapet

Det är ofta nödvändigt att riva bort gammal tapet innan man tapetserar om. Men ett vanligt misstag när man tapetserar själv är att man river ner tapet som inte behövs rivas ned. Det är bara tapet som sitter lite löst som behövs rivas ned. Ett enkelt sätt kolla om gammal tapet behöver tas bort är att känna med handen efter bakomliggande luft. Så riv bort lagom mycket gammal tapet, så lägger du inte ner tid och energi i onödan.

3. Fördelar med att anlita tapetserare i Vemdalen

Oavsett hur mycket information man läser och hur väl man än planerar är det fortfarande ettt stort projekt att tapetsera. Många väljer att anlita tapetserare för att utföra uppgiften. Tapetsering är en tjänst som ofta erbjuds av måleriföretag. Njurunda Måleri är ett måleriföretag som har lång erfarenhet av tapetsering, målning och renovering. Njurunda Måleri har en bred kompetens och kan även hjälpa till med rådgivning av val av tapet. Du når dem på deras hemsida där du direkt på hemsidan kan skicka en offertförfrågan.