Ska du besöka Bjärehalvön, där Båstad och Torekov ligger? Det är ett vackert område med storslagen varierande natur. Men Torekov och Båstad har mycket mer att bjuda på än bara vacker omgivning. Trots att båda städerna är tätt kopplade till semestermånaderna innebär detta inte att det inte finns saker att göra året runt.

Här nedan listar vi tre typer av aktiviteter i närheten av Båstad och Torekov.

1. Utforska Bjärehalvöns kulturliv!

Runt omkring hela Bjärehalvön finns ett sjudande kulturliv. Inte minst i Båstad. Upptäck nya museum, exempelvis Sveriges Tennismuseum. På museum är det inte ovanligt att det är möjligt att boka guidade turer.

Hantverkskonst är en stor del av Bjärehalvöns kulturliv. Här finns mängder av ateljéer, krukmakare och diversekonstnärer som ofta ställer ut och visar upp sina kreationer. Kanske hittar du en dekoration eller souvenir att ta med dig hem som minne för livet?

2. Motionera i spektakulära naturlandskap

Som ovan nämnt bjuder Båstad och Torekov på en enastående natur. Därför är det självklart populärt att tillbringa tid ute i den friska luften. Populära aktiviteter är löpning, cykling, segling och vandring. Tar du med dig kameran på din utflykt har du också minnen från din resa att visa nära och kära.

I semesterparadiset Torekov är det en fröjd att bada. Många väljer att motionera genom att simma i havet. Simning är dessutom en typ av motion som tränar hela kroppen på ett väldigt effektivt sätt!

3. Njut av skånsk traditionella matkultur

Det skånska köket genomsyras av högkvalitativa råvaror och närproducerat. Det finns många gårdar som säljer allt från morötter och gurkor till ägg och kycklingar.

Detta fokus på närproducerade och lokala råvaror märks också på restaurangerna. Därför kan det vara väl värt att ta utforska restaurangutbudet. Inte minst under sommarhalvåret då man verkligen kan känna hur färska grönsakerna och frukterna på tallriken är.

Hitta boende i med närhet till Torekov och Båstad

Det finns gott om både hotell och vandrarhem på Bjärehalvön. Ett hotell som uppskattas starkt av sina gäster är Hovs Hallar. Hotellet är beläget i ett naturreservat längs kustremsan mellan Torekov och Båstad. Att Hovs Hallar ligger en kort bilfärd från Båstad och Torekov gör det till ett perfekt val för dig som vill utforska området och halvön. Dessutom har de en restaurang där de serverar mat lagad på råvaror som de själva odlar och skördar. Boka rum idag på deras hemsida www.HovsHallar.com.